Masseskytingen i München – gjerningsmann, motiv og hendelsesforløp

Skytingen i München: Har krysslest de viktigste tyske mediene, inkl. fulgt med på Bayerische Rundfunks løpende sendinger. Vi kan pr. nå konstatere følgende når det gjelder gjerningsmann, motiv og hendelsesforløp:

– Den 18-årige tysk-iranske gjerningsmannen var født og oppvokst i München, bodde sammen med mor/far og en yngre bror, faren taxisjåfør, moren butikkansatt, ingenting spesielt med familien.
– Gjerningsmannen blir av naboer omtalt som «unaufällig» og «snill». Han skal imidlertid hatt «problemer på skolen» over lengre tid.
– Han skal ha spilt mye «skytespill», og han skal ha ytret beundring for «amoklauferen» i Winnenden ved Stuttgart som i 2009 drepte 15 av sine medelever på en realskole.
– Bortsatt fra en 45-årig kvinne er alle dødsofrene mellom 14 og 21 år.
– Det er indikasjoner (NB: indikasjoner) på at gjerningsmannen «lokket» flere av sine ofre over FB til MacDonalds-restauranten på kjøpesenteret, hvor skytingen foregikk.
– Etter ransakingen av gutterommet i foreldrenes leilighet ble det funnet en bok: „Amok im Kopf – warum Schüler töten“ («Amok i hodet – hvorfor elever dreper»).
– Gjerningsmannen har vært under behandling for depresjoner.
– Et videopptak på et parkeringshustak viser en person med våpen i hånd som i munnhuggeri med en annen bl.a. sier: «.. jeg er tysker, på grunn av dere har jeg måttet lide i 7 år». Det dreier seg iflg. politiet høyst sannsynlig om gjerningsmannen.
– Det tyske politiet (og amerikanske etterretningskilder) utelukker at det kan være en IS-styrt/inspirert terrorhandling – alene av den grunn at gjerningsmannens shia-bakgrunn gjør dette svært lite sannsynlig.

Politiet i München og Bayern får i dag massivt med ros i mediene for sin rolige og profesjonelle håndtering av av krisen, et helt nytt element er politiets bevisste og vellykkede bruk av sosiale medier som informasjonskanal.

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s